Гливи

Гливи

(Oyster Mushroom)

 

Гливи – гриби, з яких можна зробити багато смачних і поживних страв. Але також відомі і цілющі властивості цих грибів. Вітаміни і корисні речовини, які містяться в гливи, можуть допомогти в лікуванні деяких серйозних захворювань.
Склад глив унікальний , вони містять вітаміни, кислоти, жири та вуглеводи.
  У їх складі десять з двадцяти амінокислот, які необхідні для людини. 
Гливи здатні очищати організм від токсинів, шлаків і шкідливих речовин, тому їх корисно вживати після хіміотерапії. В даний час створено багато лікарських препаратів на основі глив, які пригнічують ракові клітини.

Жителі англомовних країн називають гливу устричним грибом (oyster mushroom), тому що вони мають форму і колір, подібні до устриці. Гливи мають приємний смак, з легкою ноткою анісу. Вони дуже легкі у використанні, готувати їх можна так само, як і будь-які інші гриби. Їх додають в м’ясні страви, салати, супи та соуси. Ці гриби ідеальні для маринування.  При термічній обробці значна частина хітину втрачається, а засвоєння грибів підвищується до 70%. Через низьку калорійність і невелику  кількысть жирів, ці гриби можна використовувати як дієтичний продукт .