Пельмені з грибами Ерінги
ІНГРЕДІЄНТИ:
борошно (цільнозернове) 200 гр;
дрібка солі
рослинна олія 1 ст.л.
оцет 1 ст.л.
тепла вода 100 мл.
Начинка:
гриби Ерінги — 300 гр;
цибуля 1 шт;
сіль/перець/трави за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ: до борошна додаємо сіль, олію, оцет, теплу воду — змішуємо, і переміщуємо на робочу поверхню. замішуємо туге, НЕ липке тісто — закриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 30-60 хв. В цей час готуємо начинку. Подрібнюємо гриби Ерінги в блендері, отриманий грибний фарш обсмажуємо на пательні з додаванням солі, перцю та пряних трав. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю. Об’єднуємо гриби та цибулю, перемішуємо. Готове тісто тонко розкатуємо і формуємо пельмені. Відправляємо готуватись в підсолену, киплячу воду на 10 хв. По готовності, до пельменів додаємо рослинну олію чи вершкове масло та подаємо зі сметанкою/зеленню, попередньо приправивши перчиком. Ви відчуєте не лише неповторний смак, а й користь від поєднання цільнозернового борошна та дієтичних грибів. Готуйте смачно та корисно.