
Складові:
Ерінги — 500-600 гр.
Вершки нежирні — 70 мл.
Сухе біле вино — 70 мл.
Вершкове масло — 50 гр.
Щіпка перцю, гілочки кропу і сіль.
Приготування:
Очищені і помиті гриби розріжте уздовж по довжині ніжки.Розтопіть на сковороді олію, розкладіть заготовки в ряд і смажте 2-3 хвилини.Переверніть і продовжуйте жарку ще пару хвилин.Перекладіть на тарілку. Посипте перчиком і присолите. Накрийте листом фольги і загорніть блюдо.Залиште на 10 хвилин. За цей час Ерінг «дійдуть» — трохи пустять сок.За відведений час швидко приготуємо соус: в сковороду з-під смаження налийте вершки і вино, трохи підсолити.Дайте закипіти і перекладіть ерінгі в сковороду. Засічіть час: тушкуйте з півхвилини, переверніть і стільки ж тушкуйте знову. Можна не гасити гриби в соусі, а просто полити їм смажені ерінгі.Готову страву посипати кропом.