Ерінги

Ерінги
(King Oyster Mushroom)

Про корисні властивості білого степового гриба (Ерінги) можна говорити довго. Він вважається одночасно дієтичним і лікувальним, відмінно засвоюється організмом, не створюючи відчуття тяжкості. Ці чудові гриби багаті вітамінами D2 і комплексом вітамінів В, вони підтримують імунну систему і позитивно впливають на нервову систему. Завдяки великому вмісту всіх основних мінеральних речовин, гриби благотворно впливають на роботу всього організму. Настоянки, витяжки, кашки і маски з використанням цього гриба широко застосовуються і в косметології Сходу, і в народній медицині.

На думку багатьох кулінарів, ерінги — найсмачніший гриб, що володіє тонким, ніжним ароматом, схожим на горіх кеш’ю. Дивно, але в результаті термічної обробки капелюшки і ніжки гриба не втрачають своїх корисних якостей. У супах ці гриби дають чудовий прозорий бульйон, вони незмінно хороші в свіжому вигляді в різноманітних салатах, їх подають в якості основної страви і гарніру. Білий степовий гриб можна сушити, смажити, тушкувати і готувати на грилі. Він надає будь-якої страви вишуканий аромат, насичений і благородний смак.

Цей гриб є завсідником дуже багатьох традиційних рецептів корейської, японської, китайської та в’єтнамської кухні. Він вважається делікатесом за свої чудові смакові якості, і поступово підкорює серця європейських гурманів.