Гриби енокі (Flammulina veluptipes) також відомі як опеньки зимові або навіть Enokitake (енокітаке). Ці гриби рідні для Китаю, Японії і Кореї. М’який смак енокі поглинає смак будь-яких інших інгредієнтів, які використовуються разом з ним. Протягом всієї історії Азії, лікарі вважають гриби енокі корисніше інших азіатських грибів, адже корисні властивості включають: підсилюють імунну систему, мають протиракові властивості, лікування хвороб печінки і проблем зі шлунком, нормаізація рівня холестерину і артеріального тиску, а також антивікові властивості.
Гриби енокі багаті на антиоксиданти. Вони сповнені тіаміну, ніацину, калію, рибофлавіну, пантотенової кислоти, кальцію, міді, заліза і селену, і у них низький вміст холестерину і натрію. Амінокислоти валін, лізин і ерготионеїн зміцнюють імунні функції організму і використовуються в традиційних китайських і японських ліках протягом сотень років, як тонізуючий засіб для лікування хвороб печінки, високого холестерину, хвороб шлунка, а також високого артеріального тиску. Ці гриби підходять в якості джерела нем’ясної кон’югованої лінолевої кислоти (CLA), яка допомагає зменшувати жирові відкладення. CLA гриба має ті ж переваги для втрати ваги, як і CLA з м’ясних джерел. Енокі гриб складається з лінолевої кислоти, яка також зменшує жир в кишечнику. Завдяки кислоті включаються ферменти, що несуть відповідальність за спалювання вісцерального жиру. Тому, регулярне вживання енок допоможе зменшити жирові відкладення, а також зниження небажаної ваги.