Ерінги в пивному та сирному клярі
Інгридієнти:
гриби Ерінги – 2 шт
олія для смаження
Сирний кляр:
яйця – 2 шт
сметана – 1 ст. л
сіль, перець, копчена паприка,
сушений часник – по 1 ч. л.
сік лимона – 1 ст.л
сир твердий – 50 гр.
борошно
Пивний кляр:
пиво – 3/4 ст.
борошно – ¾ ст.
сіль – 1 ч. л.
копчена паприка — 1 ч.л.
яйце — 1 шт.
перець
Cпочатку готуємо кляр.
Для сирного кляру беремо яйця, до них додаємо ложку сметани, спеції (сіль, перець, копчену паприку та сушений часник), сік лимона, натертий твердий сир і все ретельно перемішуємо. Потім поступово додаємо борошно, щоб маса не була надто густою.
Для пивного кляру змішуємо пиво, яйце та спеції. Додаємо борошно та ретельно перемішуємо, щоб маса була однорідною.
Ерінги нарізаємо кільцями товщиною 1 см. На пательню наливаємо рослинну олію. Занурюємо гриби в кляр та обсмажуємо до золотавого кольору з двох сторін. Знімати Ерінги з пательні обов’язково на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Подавати готові Ерінги з улюбленим соусом.