Місо суп з Енокі

Місо суп з Енокі

Інгридієнти:

гриби Енокі – 150 гр.

куряча грудка (стегно) – 150 гр.

цибуля – 1 шт.

морква – 1 шт.

перець солодкий — ½ шт.

перець чілі — ½ шт.

лапша – 50 гр.

місо паста – 2 ст. л.

кінза, соевий соус, імбир, зелена цибуля.

Спочатку нарізаємо тонкими полосами куряче м’ясо. В кип’ячу воду кладемо м’ясо, цибулю та спеції, варимо курячий бульйон.

Тим часом нарізаємо овочі (цибулю, моркву, перець солодкий та чілі, імбир). Імбир беріть з розрахунку власних смаків, почніть з невеликої кількості. Все нарізаємо тонкими полосами. Подрібнюємо кінзу (якщо ви не любите кінзу, то її краще замінити, щоб не зіпсувати смак страви для вас).

У вже готовий бульйон додамо всі подрібнені овочі та імбир. Через пару хвилин додаємо лапшу удон (термін її приготування дивіться на упаковці). Якщо ваша лапша готується 8 хв, то за 5 хв. до закінчення її приготування додайте в суп Енокі.

Пасту місо додаємо після лапші. Її попередньо необхідно розвести з частиною бульйону. Якщо замало солоне, то додайте пару ложок соєвого соусу.

Гриби Енокі не потребують додаткової підготовки перед приготуванням. Достатньо їх сполоснути водою, зрізати губчасту основу та розібрати руками. Енокі варити не довше 5 хв.

Дати супу трохи настоятись. Тим часом подрібнити зелену цибулю та прикрасити нею готову страву.