Жульєн з грибами Ерінги
Інгридієнти:
- 400 г гриби Ерінги
- 250-300 г купка (філе з бедра)
- 1 шт. цибулина
- 20 г вершкове масло
- 1 ст. л. оливковое масло
- 2 зубчика часника
- 100 г сир Брі
- 150 г твердий сир
- 50-100 мл вершки
- ½ ч.л молотий мускатний горіх
- сіль, перець за смаком
Два зубчики часнику почистіть і дрібно поріжте. Одну цибулину почистіть і поріжте середнім кубиком. Гриби (400 г) помийте і поріжте на шматочки середнього розміру. Куряче філе зачистіть від жиру і поріжте тонкими смужками. Рекомендуємо брати філе зі стегон. Розігрійте пательню з сумішшю вершкового масла (20 г) і 1 ст. л. оливкового масла. Викладіть в сковорідку порізані часник і цибулю, обсмажте 2-3 хвилини до прозорості.
Додайте до цибулі порізані гриби і тушкуйте ще 3-4 хвилини.
Додайте в сковорідку шматки курки, посоліть за смаком і обсмажуйте ще протягом 4-5 хвилин. Сир брі (100 г) поріжте невеликими шматочками, він служить нам як соус для грибів і курки.Додайте в сковорідку шматочки сиру брі і 1-2 щіпки мускатного горіха. Тушкуйте приблизно хвилину, поки сир не розплавиться. Потім додайте 50-100 мл вершків, регулюйте їх кількість в залежності від консистенції. Потрібно, щоб маса не була дуже рідкою, але і не стала сухою. Перекладіть суміш в відповідну форму для запікання.Поперчіть за смаком і посипте жульєн сиром, натертим на крупну тертку (150 г), відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин, поки сир не розтане і не візьметься золотистою скоринкою.