Білий степової гриб (Ерінгі) ще часто називають королівською гливою. Це один з найкращих грибів, які ростуть в домашніх умовах, улюблений і шанований усіма кулінарами Сходу. За своїми смаковими якостями він прирівнюється до Білого гриба. Крім того, ерінгі добре ростуть в домашніх умовах, вони не дуже вимогливі до оточення, а тому більш доступні в будь-який час року, ніж білий гриб.
     Про корисні властивості білого степового гриба (ерінгі) можна говорити довго. Він вважається одночасно дієтичним і лікувальним, відмінно засвоюється організмом, не створюючи відчуття тяжкості. Ці чудові гриби багаті вітамінами D2 і комплексом вітамінів В, вони підтримують імунну систему і позитивно впливають на нервову систему. Завдяки великому вмісту всіх основних мінеральних речовин, гриби благотворно впливають на роботу всього організму. Настоянки, витяжки, кашки і маски з використанням цього гриба широко застосовуються і в косметології Сходу, і в народній медицині.
      Користь білого степового гриба (ерінгі) величезна. Найважливішим є той факт, що ерінгі сприяють виведенню з організму солей важких металів. Вони захищають організм, допомагають в боротьбі з онкологічними захворюваннями. А велика кількість мінеральних речовин, амінокислот і вітамінів сприяють омолодженню, очищенню організму, нормалізують роботу всіх життєво-важливих органів, відмінно позначаються на стані шкіри, волосся і нігтів. Ферменти, що містяться в грибах, покращують роботу травної системи і шлунково-кишкового тракту.
Він захищений самою природою від накопичення шкідливих речовин, не має отруйних аналогів і відмінно засвоюється організмом. Єдине застереження, яке можна дати щодо цих грибів, — обмеження в раціоні дітей. Оскільки ерінгі, як і будь-які інші гриби, містять багато хітину (а хітин, як відомо, дуже погано засвоюється дитячим організмом у віці до 12 років), то краще все-таки не піддавати травну систему дитини такому навантаженні і не давати великих порцій грибних страв. Хоча, якщо мова йде про грибний бульйон або ж страви з сушених грибів, то обмеження відпадають — з такими стравами будь-який організм впорається.
     На думку багатьох кулінарів, ерінгі — найсмачніший гриб, що володіє тонким, ніжним ароматом, схожим на горіх кеш’ю. Дивно, але в результаті термічної обробки капелюшки і ніжки гриба не втрачають своїх корисних якостей. 
     У супах ці гриби дають чудовий прозорий бульйон, вони незмінно хороші в свіжому вигляді в різноманітних салатах, їх подають в якості основної страви і гарніру. Білий степової гриб можна сушити, смажити, тушкувати і готувати на грилі. Він надає будь-якої страви вишуканий аромат, насичений і благородний смак.
     Цей гриб є завсідником дуже багатьох традиційних рецептів корейської, японської, китайської та в’єтнамської кухні. Він вважається делікатесом за свої чудові смакові якості, і поступово підкорює серця європейських гурманів.

Найменування Одиниця виміру Поживна цінність Найменування Одиниця виміру Поживна цінність
Енергія
ккал
346
Білки
%
26
Жири
%
3
Вуглеводи
%
52
Клітковина
%
26
Кальцій
мг
14
Залізо
мг
14
Калій
мг
3,1
Натрій
мг
19
Мідь
мг
0,61
Селен
мкг
54
Тіамін
мг
0,35
Рибофлавін
мг
1,69
Пантотенова кислота
мг
10,9
Ніациновий еквівалент
мг
69