Фунчоза з грибами Ерінги та овочами
Інгридієнти:
гриби Ерінги – 150 гр
перець солодкий – 1 шт
морква свіжа – 1 шт
огірок – 1 шт
кінза – 20 гр
сік лимона/рисовий оцет – 1 ст. л
оливкова олія – 4 ст. л
соєвий соус – 6 ст. л
вода – 50 мл
фунчоза – 100 гр
часник – 2 зубчики
карі — 5 гр
кунжут – 2 ст. л.
Спочатку нарізаємо соломкою гриби Ерінги та обсмажуємо на пательні. Фунчозу заливає окропом і лишаємо на 5 хв., потім ретельно промиваємо холодною водою (або дивіться рецепт приготування на упаковці). Нарізаємо тонкою соломкою овочі (перець, огірок, моркву). Для соусу, в невеликому сотейнику змішуємо воду, оливкову олію, соєвий соус, сік лимона, подрібнений часник, порізану кінзу та карі. Все ставимо на вогонь і варимо протягом 2 хв. Змішуємо фунчозу, підсмажені гриби Ерінги, подрібнені овочі та заливаємо все гарячим соусом. Даємо настоятись протягом 10 хв. При подачі посипаємо кунжутом. Насолоджуйтесь!