Рецепт маринованих грибів Ерінги:
гриби Ерінги — 1 кг
холодна вода – 50 мл
яблучний оцет – 50 мл
олія рослинна – 50 мл
цукор – 1 ст л
сіль – 1 ч л
морквина середня — 1 шт
цибуля — 1 шт
часник, перець, лавровий лист
Гриби Ерінги нарізаємо, щоб швидше промаринувались. Відварюємо протягом 15 хв. додаючи лавровий лист та перець.
Тим часом готуємо маринад. Подрібнюємо часник (часник додаєте за смаком), натираємо моркву та нарізаємо цибулю.
В охолоджену кип’ячену воду додаємо яблучний оцет, цукор, сіль, олію, часник, натерту моркву та подрібнену цибулю. Все ретельно перемішуємо.
Тільки відварені гриби, ще гарячі, відправляємо в маринад.
Гриби маринуються досить швидко. Достатньо, щоб вони охололи і можна смакувати. Зберігаємо мариновані Ерінги в скляному посуді в холодильнику.